Vil du gøre dine produktioner mere bæredygtige? 

Første skridt er at finde ud af hvilket klimaaftryk din film- eller tv-produktion faktisk har. Til det formål har du brug for en beregner, en såkaldt carbon calculator. Producentforeningen tilbyder nu medlemmerne adgang til en norskudviklet beregner, Green Producers Tool, som kan generere en udførlig klimarapport. Beregneren kan også bruges af spiludviklere.

This describes the image

Producentforeningen kan nu tilbyde medlemmer at blive medlem af Green Producers Club med 30% rabat. Green Producers Club (GPC) er et netværk for grøn omstilling, som er bygget op omkring Green Producers Tool (GPT), en norskudviklet Carbon Calculator, der kan beregne klimaaftrykket på film- og tv-produktioner, events og festivaler. Green Producers Tool kan bruges til at generere en klimarapport på en produktion samt til at lægge et ”klimabudget” før produktionen går i gang. På den måde bliver det mere synligt hvad der skal til for at gøre en produktion mere klimavenlig.  
 
Et medlemskab af Green Producers Club giver desuden adgang til en platform for samarbejde og vidensdeling mellem produktionsselskaber, som gerne vil arbejde mere med den grønne omstilling. Green Producers Club er et netværk, som blev etableret i Oslo i 2018, og GPC er nu for alvor ved at etablere sig i Danmark. GPC er udviklet af producere for producere, og både netværk og beregner er tilpasset skandinaviske film- og tv-produktioner. Beregneren kan desuden anvendes af spiludviklere. Producentforeningen har valgt at gå ind i samarbejdet med Green Producers Club, da det er et forskningsbaseret værktøj udarbejdet af det internationale forskningscenter Cicero, som validerer data bag og samtidig er intuitivt og effektivt at arbejde i for producere. Desuden baserer det som det eneste værktøj sin data på det skandinaviske el-mix, som giver et mere retvisende aftryk.
 
Medlemmer af Producentforeningen kan henvende sig til Ege B. Heckmann for yderligere information om medlemskab. Kontakt: ege@greenproducers.club, Tel. 3133 2150. Man kan booke en uforpligtende demonstration af beregneren på dette link: https://www.greenproducers.club/membership
 
Green Producers Tool er blot en af en række beregnere, carbon calculators, på markedet. Alle har forskellige styrker og fokusområder, og Producentforeningen tager ikke stilling til, hvilken der er bedst og hvilken der vil fungere bedst for den enkelte virksomhed.
 

Opdateret 21. apr 2023