Guide til diversitet & inklusion i film- og tv-produktion

Producentforeningen har udgivet en guide som introduktion til centrale begreber og inspiration til, hvordan indholdsproducenter kan udarbejde en politik for og arbejde med diversitet og inklusion. Guiden har også de nyeste tal fra Danmarks Statistik over ansatte i film- og tv-branchen.

This describes the image

”Selvom der er stor opmærksomhed på den manglende mangfoldighed og mange gode viljer, så er den danske film- og tv-branche stadig meget homogen. De nye tal viser, at vi desværre er langt fra at spejle det samfund, som vi er en del af både foran og bag kameraet. Derfor har vi udgivet en guide, der kan hjælpe indholdsproducenter, både ledere og ansatte, i deres arbejde for at styrke diversitet og inklusion,” siger Charlotte Enevoldsen, vicedirektør i Producentforeningen.
 
”Som producent af levende billeder er man med til at præge, hvad vores seere og publikum eksponeres for, og der er et stort potentiale i at styrke kvaliteten og samtidig udvide vores målgrupper, hvis vi giver mere plads til nye stemmer og historier”, siger Charlotte Enevoldsen.

Guiden er en introduktion til centrale begreber og inspiration til, hvordan både små og store produktionsselskaber kan udarbejde en politik for og arbejde med diversitet og inklusion med de midler, der er relevante og praktisk mulige i den enkelte virksomhed. Den er blot ét ud af mange bidrag og tiltag i branchen og har særlig fokus på de kreative kræfter bag kameraet og på kontoret. Den kan læses i sin helhed eller bruges som opslagsværk. 

Guiden er udviklet i samarbejde med sociolog og diversitets- og inklusionsrådgiver Marie Valentin Beck. 

Der er en del eksempler og citater fra i guiden. Vi vil meget gerne have feedback og nye cases fra jer, så vi løbende kan opdatere guiden med inspiration til andre i deres arbejde med diversitet og inklusion.

Opdateret 20. jun 2024