Danske film i biograferne glemt i hjælpepakke

Sommerpakken til kulturlivet, der gav mulighed for at sælge billetter til museer og andre kulturoplevelser til halv pris, burde også have omfattet biograferne. Det har Kulturministeriet nu erkendt.

This describes the image

Hen over sommeren kunne museerne tiltrække mange nye gæster ved at tilbyde rabat på entrebilletterne, og en tilsvarende ordning for biografer havde givet danske film et markant boost - ikke mindst fordi en række af de store amerikanske film har udskudt premieren. 
I løbet af sommeren havde fx Undtagelsen, produceret af Fridthjof Film, og The Kindness of Strangers, produceret af Creative Alliance, premiere, og Det Danske Filminstitut har bekræftet, at filmene har solgt færre billetter end estimeret. 

Fredag den 28. august 2020 kom så hjælpepakken til kulturlivet, som adresserer kulturlivets særlige udfordringer, og her er biograferne med. Som vi læser aftalen, dækker den kun biografernes udgifter, men hverken biograferne eller producenterne kan få dækket tabte indtægter. Der ser således ikke ud til at være mulighed for at få kompensation for fx et lavere billetsalg på grund af afstandskrav eller at tilbyde rabat på biografbilletterne. 

Opdateret 12. aug 2021

Vil du vide mere?